Lån uden dokumentation

Det behøver langt fra være besværligt, når du vil låne penge til et nyt fjernsyn, en bil eller den motorcykel, du har kigget på i flere år. Men det er meget normalt at du skal fremvise en masse dokumentation i form af budgetter, årsopgørelse og lønsedler.

Kan du ikke overskue al det eller har du bare lyst til at låne uden dokumentation, har du muligheden online. For der findes lån, hvor du slet ikke behøver at fremvise dokumenter. Det vil typisk medføre højere renter, men for nogle kan det være den foretrukne løsning.

Bør jeg låne uden dokumentation?

Hvis du er klar over, at din økonomi ser langt fra imponerende ud, kan man tro det er en god idé at “skjule” ens privatøkonomi. Det vil bare sjældent stille dig bedre og konsekvensen bliver ofte, at du får tilbudt højere rente. Så vores klare anbefaling er, at du altid bør fremsendte dokumenter som lønsedler og årsopgørelse, hvis du har en fast indtægt. Det kan nemt hentes fra Skat.dk, så det praktiske bør ikke være noget problem.

Lån uden dokumentationKan medføre højere omkostninger

Når du ikke dokumenterer dine økonomiske forhold, vil en udbyder ikke føle sig helt så sikker på dig som kunde, og derfor vil de sætte nogle meget strammere krav.

Derfor vil omkostningerne ved lånet ofte være større, hvis du ikke fremviser dokumentation.

Det behøver stadigvæk ikke være et decideret dårligt lån, men det kunne højst sandsynligt være bedre, hvis du ville fremvise dokumenter om din økonomi, fordi det vil medføre tillid fra udbyderens side.

Fremvis hvis du kan

Hvis du ikke har noget at skjule, bør du heller ikke gøre det. Så hvis du har en fin økonomi, bør du altid vise dokumenter, der beviser dette. Du kan være sikker på, at udbyderne ikke misbruger dine informationer, og du vil helt sikkert få et meget bedre lånetilbud.

Det kan måske tage lidt længere tid at blive godkendt, men det kan sagtens være besværet værd i sparede kroner og øre.

Se mere om lån uden dokumentation på Termino.

 

Normal dokumentation: Årsopgørelse og lønsedler

Når udbydere beder om dokumentation, er det ikke altid lige nemt at gennemskue, hvad du skal vise frem. Men ofte handler det om, at de gerne vil have et overblik over, hvordan din økonomi ser ud. Både på det tidspunkt, hvor du låner pengene, men også i noget tid inden, så de kan sikre, at de ikke bare har fanget dig på et heldigt tidspunkt.

Du skal næsten altid sende din årsopgørelse og dine lønsedler fra det seneste år. Årsopgørelsen vil også vise hvor stor en opsparing du har, da det måske kan hjælpe dig til et bedre tilbud.

Det er særligt ved mindre pengebeløb, hvis du f.eks. vil låne 9.000 kroner, at du kan undgå at skulle indsende dokumentation. Så snart lånebeløbet overstiger 50.000 kroner, vil det være et fast krav hos næsten samtlige selskaber online.