Et nyt sjællandsk netværk

Sydsjælland har igennem de sidst par år set en rivende udvikling i dets industriområder. Ny infrastruktur og en masse nye tiltag har flyttet noget af fokus uden for København, og i stedet givet de lidt mindre byer som Næstved og Ringsted en chance for at konkurrere.

De senere år har fokus fra politisk side været, at der skulle ske en hvis mængde decentralisering, for at hjælpe udkants-Danmark blive hørt. Det er måske ikke, hvad man vil klassificere hele Sydsjælland som, men det er bestemt et initiativ, der kan hjælpe flere af de mindre byer i området som Herlufmagle, Faxe Ladeplads og Præstø.

Decentralisering afgørende for befolkningstilvækst

Mange af disse små byer kan opleve en befolkningstilvækst som mindre forstadsagtige byer, når en ny motorvej kommer. Det betyder nemlig at der bliver kortere mellem byerne, og det at bo uden for København, vil betyde en kortere rejsetid, hvis man gerne vil ind til byen.

Dermed er det ideelt for mange børnefamilier, der gerne vil væk fra storbyen, men stadig føler sig knyttet til byen, eller arbejder et andet sted på Sjælland. Den øgede mobilitet kan give en stor frihed for at vælge lige nøjagtig den by, hvor man føler sig hjemme, eller hvor man kan få drømmehuset, og det er selvfølgelig en fordel for alle parter.

For virksomhederne betyder den forbedrede infrastruktur selvfølgelig også en masse. Ud over den ekstra arbejdskraft, der er mere mobil, betyder det selvfølgelig også en masse for leveringstider og meget andet. Danske fragtmænd og mange andre virksomheder taber nemlig store millionbeløb hvert år, blandt andet på kødannelse som der oftest opstår omkring de store byer, eller der hvor specielt lastbiltransporten er stor.

Derfor kan ting som en ny motorvej mellem Rønnede og Boserup, lette noget på trafikken, og det kan faktisk vise sig at give et positivt resultat på sigt for staten, da de tabte indtægter, vil blive drevet ind som skat i stedet.

Mindre transporttider godt for selvstændige

Mange andre mindre industrier vil selvfølgelig også nyde godt af de mindre transporttider. Som fx vinduesvasker, vil der være meget kortere mellem byerne og vi vil kunne servicere flere kunder i et større område.

Clpolering.dk udtaler:

“Det at vaske vinduer i forstæderne betyder nemlig ofte lidt længere rejsetid, og da vi både har kunder i Faxe kommune og mange andre steder, er det ikke altid lige nemt at få logistikken til at hænge sammen. Derfor er det godt for alle virksomheder der afhænger af lokalområderne, da man pludselig kan gøre lokalområdet noget større, og dermed udvide sin kundekreds.

Vinduesvask og vinduespudsning, tager i sig selv ikke lang tid. Derfor søger vi oftest flere kunder i samme område, så når vi kører ud, kan vi spare dig for de mange omkostninger, der er bare ved kørsel. Det betyder billigere service, og det er selvfølgelig en fordel for os alle. Dog vil en motorvej kunne sætte vores rejsetid ned, og det betyder dermed færre tidsmæssige omkostninger. Derfor vil vinduesvask og vinduespolering i fremtiden kunne blive endnu billigere, i takt med at ting som infrastrukturen udvikler sig til vores fordel.”

Motorvejen forventes at kunne stå færdig i 2018.