Annoncer mod indvandrere kan skade erhvervslivet

Den seneste tid har der været stor debat, efter at Venstre har offentliggjort en plan om at lave avisannoncer som skræmmekampagne mod asylansøgeres rejse mod Danmark.

Regeringens plan er at skræmme indvandrere væk fra landet, men nu kritiserer adskillige virksomheder kampagnen, for at skade Danmarks erhvervsliv.

Flere virksomheder er imod skræmmekampagne

Danmarks økonomi er i opsving, og det danske erhvervsliv har bedre vilkår end i mange år. I følge mange eksperter er erhvervslivet og mange danske virksomheder afhængige af udenlandsk arbejdskraft. Især efter at eksperter er begyndt at forudsige mangel på arbejdskraft som følge af det nuværende økonomisk opsving, er fremtiden afhængig af, at forskellige virksomheder kan drage nytte af den udenlandske arbejdskraft, der findes i Danmark.

På grund af dette kritiserer adskillige virksomheder i avisen, Jyllands Posten, regeringen for deres skræmmekampagne med avisannoncer, der skal holde asylansøgere fra at søge asyl i Danmark. Blandt andet det store firma Grundfos og Microsoft Development Center Copenhagen er meget kristiske omkring kampagnen. I følge dem vil det skade det danske erhvervsliv, at Danmark udadtil vil føre en meget negativ attitude imod udlandet.

Dårligt ry kan skade dansk økonomi

Selvom kampagnen er henvendt mod asylansøgere og flygtninge, vil det komme til at skade Danmarks ry, mener flere virksomheder. Kommunikationsdirektør i Grundfos Kim Nøhr Skibsted udtaler til Jyllands Posten, at regeringens annoncer vil give det indtryk i udlandet, at vi har nok i og selv helst ikke vil have noget med udlandet at gøre. Det vil føre til dårligere international handel og dermed påvirke den danske økonomi direkte.

Hvis kampagnen fører til en formindskelse i udenlandsk interesse i Danmark, vil det muligvis kunne påvirke mængden af udenlandsk arbejdskraft i Danmark. I forhold til eksperters frygt omkring kommende mangel på arbejdskraft, og det danske erhvervslivs afhængighed af arbejdskraft ude fra, kan regeringens avisannoncer muligvis komme til at have fatale konsekvenser for den danske økonomi.